Sådan gør du din have vedligeholdelsesvenlig!

Vil du have noget grønt i din have, men du har ikke tid til at vedligeholde forskellige planter? Heldigvis er der løsninger til det. Der er masser af planter, der kræver lidt opmærksomhed. Derudover er der flere tricks til at begrænse vedligeholdelse. Nedenfor finder du flere tip til at gøre din have (mere) vedligeholdelsesvenlig. Brug stauder Stauder blomstrer ofte i årevis uden at du behøver at passe på dem. Der er ikke behov for at potte eller så noget nyt, der er ideelt til en have med lav vedligeholdelse. Vælg derfor stauder i stedet for enårige for at reducere vedligeholdelsen. Eksempler på stauder kan findes her. Derudover er det også muligt at vælge forårblomstrende løg, såsom Snowdrops, Botanical Tulips og Crocuses. Disse blomster naturaliserer og behøver derfor ikke at blive taget ud af jorden hvert år. Botaniske tulipaner Vælg det rigtige fortov Det menes ofte, at en brolagt have ikke kræver vedligeholdelse. Dette er dog ikke tilfældet. Fliser får grønne aflejringer og ukrudt vokser derefter mellem leddene. Du kan forhindre dette ved at forsegle samlingerne mellem fliserne med elastisk fugemasse. Derudover skal du placere en anti-rod klud under fortovet for at forhindre nye rødder. Gå efter store fliser i haven, fordi ukrudt vokser lettere mellem samlingerne på lille brolægning, såsom udlægningsmaskiner. Flere oplysninger om, hvordan man bekæmper ukrudt, kan findes her. Sig nej til dekorative gryder Selvom dekorative gryder ser godt ud på terrassen, kræver de også meget opmærksomhed og vedligeholdelse. Vand skal gives regelmæssigt, og disse planter skal forsynes med ny pottejord fra tid til anden. Brug derfor ikke dekorative potter i en vedligeholdelsesvenlig have. Naturligvis kan du vælge planter med vedligeholdelsesvenlige planter som prydplæner. Sig ja til grus Opførelsen af ​​en grushave kan tage et stykke tid, men vedligeholdelsen bagefter er ikke så dårlig. Alt, hvad der skal gøres nu og da, er at rive grusen løs for at forhindre ukrudt. Når du lægger grus, skal du placere holdebånd for at holde gruset på det rigtige sted. Derudover er indespærringsbånd en god løsning for at gøre linjerne i haven design klarere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Have

Hækplanter

Måske er den mest åbenlyse grund til at vælge hækplanter frem for en flisebelagt have simpelthen, at hækplanter ser pænere ud. En have med fliser kan være slank og moderne, men også lidt på den kedelige side. Blomstrende hækplanter ser lidt anderledes ud hver sæson, hvilket gør din have til en livlig helhed. En stedsegrøn […]

Read More
Have

Specielle DIY ideer til haven

Hver have er forskellig. Den ene vælger en moderne stil, mens den anden foretrækker en frodig have. Der er variation ikke kun i plantningen, men også i møblerne og tilbehør. Du kan vælge at købe det i butikken, men det er selvfølgelig også muligt at samle det selv og give det et specielt twist. Er […]

Read More